Intens verdrietig en toch nog onverwacht. Dat schrijven de ochtendkranten over het overlijden van prins Friso.

Vrijwel alle kranten hebben een grote portretfoto van Friso op de voorpagina geplaatst.

"Bittere genade"

Zowel De Telegraaf als het AD kiezen voor de woorden "intens verdrietig". De Telegraaf schrijft dat de koninklijke familie steun bij elkaar zoekt en diep geraakt is door het overlijden van de 44-jarige Friso.

Het AD meldt dat het hele land meeleeft met de koninklijke familie. Zijn overlijden noemt de krant een bittere genade, omdat een leven in coma hem nu bespaard blijft.

Volkskrant

De Volkskrant kiest voor een foto van Friso in zijn jongere jaren. De krant gaat onder meer in op de medische situatie van de prins.

Verschillende artsen en hoogleraren melden dat comapatiënten meestal aan een longontsteking overlijden. Bij dat soort complicaties kan ervoor worden gekozen om de behandeling te staken en geen antibiotica meer toe te dienen. Of dat in het geval van prins Friso is gebeurd, heeft de RVD niet bekendgemaakt.

"Onverwacht"

Trouw en NRC.Next koppen allebei dat het overlijden "toch nog onverwacht" kwam. Trouw heeft ook een reportage bij Huis ten Bosch waar Friso overleed. De krant sprak er met mensen die bloemen kwamen leggen of even kwamen kijken. "Ik kom hier tijdens mooie gebeurtenissen, maar ook tijdens minder mooie", zegt een man uit Den Haag.

NRC.Next heeft een profiel van prins Friso. "Een gelukkig man die een groot ongeluk trof", schrijft de krant. Friso was "vrijgevochten, kritisch en avontuurlijk".

Zakenman Friso

Alleen Het Financieele Dagblad heeft gekozen voor ander nieuws op de voorpagina. Over prins Friso valt verderop in de krant te lezen.

De krant heeft een in memoriam geschreven over de "ondernemer en investeerder die prins was tegen wil en dank". Hij was liever zakenman dan prins.

STER reclame