NOS NieuwsAangepast

Verkoopster ontkent racisme Oprah

De Zwitserse verkoopster die Oprah Winfrey een dure tas weigerde, zegt dat ze zich van geen kwaad bewust was. De voormalige presentatrice beschuldigde de vrouw van racisme.

"Ik slaap al dagenlang slecht", zegt de verkoopster in een anoniem interview tegen het Zwitserse tijdschrift Blick. "Ik heb mevrouw Winfrey niet opzettelijk willen beledigen. Ik hoop dat deze nachtmerrie snel over is."

Oprah was een paar weken geleden in Zwitserland voor het huwelijk van Tina Turner. In een tassenwinkel in Zürich vroeg het tv-icoon of ze een tas van ruim 28.000 euro mocht bekijken. De verkoopster zou dat hebben geweigerd omdat de tas te duur voor haar zou zijn.

'Groot misverstand'

De Zwitserse vrouw spreekt alle beschuldigingen tegen. Wel geeft ze toe dat ze Oprah niet had herkend. "Maar dat had ook niks uitgemaakt. Wanneer iemand aan mij vraagt of ik een product kan laten zien, dan doe ik dat."

De eigenaresse van de chique tassenwinkel in Zürich zei vrijdag dat de hele toestand op een misverstand berust. De verkoopster sprak volgens haar niet erg goed Engels. "Misschien begreep ze niet wat Oprah precies wilde."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl