FC Groningen wint ook tweede duel

FC Groningen heeft ook zijn tweede duel van het seizoen in winst omgezet. Het won thuis met 2-0 van FC Utrecht.

Al na ruim een minuut kwam Groningen op 1-0 door een penalty van Nick van der Velden, na een ongelukkige overtreding van Mark van der Maarel op David Texeira. De thuisclub was daarna nog even de baas en Texeira en Andraz Kirm waren dicht bij succes. De storm luwde echter snel en Utrecht kreeg via Jacob Mulenga en Dave Bulthuis zijn eerste kansen.

Na rust zakte Groningen verder weg en was Utrecht kansrijk, maar slordig in de afwerking. Groningen was bij een counter wel koelbloedig; de 16-jarige Richairo Zivkovic (16) scoorde uit de rebound nadat doelman Ruiter een inzet van Van der Velden had gekeerd.