AZ verslaat Ajax in Alkmaar

AZ heeft voor eigen publiek in een niet al te hoogstaande wedstrijd met 3-2 gewonnen van Ajax. De eerste helft ging gelijkop met iets meer balbezit voor AZ en de iets betere kansen voor de bezoekers uit Amsterdam.

De landskampioen kwam op voorsprong uit een mooie vrije trap van Christian Eriksen. Op slag van rust sloeg Kenneth Vermeer na een corner de bal naar Roy Beerens, die raak schoot.

Na rust zocht vooral Ajax de aanval, wat werd beloond met een rake kopbal van Siem De Jong. Ajax leek de baas, maar kreeg een penalty tegen, inclusief rood voor Ricardo van Rhijn. Aron Jóhansson schoot raak.

Nu zocht AZ de aanval en ook dat werd beloond: uit een fraaie voorzet van Maarten Martens (sterke invalbeurt) scoorde Viktor Elm diagonaal. AZ miste daarna nog een paar grote kansen (Martens, Johann Berg Gudmundsson en Beerens).