NOS Sport Badminton Aangepast

Thaise schrijft badmintonhistorie

Badmintonster Ratchanok Intanon heeft bij de WK in Guangzhou (China) historie geschreven door Thailand de allereerste wereldtitel te bezorgen. In de finale was de pas 18-jarige Thaise met 22-20, 17-21, 21-14 te sterk voor olympisch kampioene Li Xuerui uit China.

Van de vorige vijf onderlinge partijen had Li de laatste vier nog gewonnen. Nu was ze vooral in de derde game kansloos.

Ratchanok won in 2009, 2010 en 2011 goud bij de WK voor junioren en haalde vorig jaar de finale van de All England Open. Ze is de jongste wereldkampioene uit de badmintongeschiedenis en de eerste niet-Chinese winnares sinds de Deense Camilla Martin in 1999 in Kopenhagen.

Twee titels Indonesische dubbels

In het dubbelspel veroverde Indonesië twee titels. Mohammad Ahsan en Hendra Setiawan (6) vormden het beste herendubbel en Tontowi Ahmad en Liliyana Natsir wonnen de mixed.

Ahsan en Setiawan wonnen in de finale met 21-13,23-21 van de Denen Mathias Boe en Carsten Mogensen (3). Setiawan won de titel ook al in 2007, toen aan de zijde van Markis Kido. In 2010 won dat koppel brons en een jaar later was het brons voor Ahsan en Bona Septano. Boe en Mogensen waren een jaar geleden ook al verliezend finalist op de Spelen.

Het was voor de achtste keer in negentien WK's dat de titel naar Indonesië ging.

STER reclame