Go Ahead thuis voorbij ADO

Go Ahead Eagles heeft z'n eerste zege na terugkeer in de eredivisie binnen. Het won thuis met 2-1 van ADO Den Haag, dat nu al elf uitduels op winst wacht.

Go Ahead was in de beginfase sterker en kwam verdiend op 1-0; uit een vrije trap van Deniz Turuc kopte Mawouna Amevor de bal terug op Xandro Schenk, die raak schoot. ADO kwam daarna wat beter in de wedstrijd en maakte nog voor rust gelijk; Mike van Duinen scoorde uit de rebound na pover keepen van Eloy Room.

De tweede helft kwam pas in de slotfase tot leven. Nadat Tom Beugelsdijk ADO gered had door een inzet van Jarchinio Antonia van de lijn te halen, was Van Duinen dicht bij Haags succes. Marnix Kolder zorgde uiteindelijk met een fraai schot voor de 2-1.