NOS Nieuws Binnenland Aangepast

Elf jaar cel in zaak 'grenslijk'

De man die zes jaar geleden in Baarle-Nassau zijn vrouw heeft omgebracht, moet elf jaar de cel in. De rechtbank in Breda acht hem schuldig aan doodslag en het verbergen van een lichaam. Justitie had twaalf jaar cel geëist.

De kwestie werd bekend als de 'grenslijkzaak'. Het huis waarin het lichaam werd gevonden, staat op de grens van het Nederlandse Baarle-Nassau en het Belgische Baarle-Hertog. De zaak heeft jaren geduurd, omdat experts het niet eens konden worden over de doodsoorzaak.

Kinderkamer

Het slachtoffer was in een afvalbak gestopt die in de kinderkamer van het huis stond. De bak was volgespoten met purschuim en overal in de villa hingen luchtverfrissers om de geur van het ontbindende lichaam te maskeren.

De rechtbank zegt dat de man "gruwelijk en respectloos" is omgegaan met het lichaam van zijn vrouw. Hij had een houten bekisting om de afvalbak met het lichaam getimmerd. Het dochtertje van het stel plakte daar later stickers op. "Zo heeft ze, zonder dat ze het wist, voor het graf van haar vermiste moeder zitten spelen", zei de rechter.

De man van het slachtoffer heeft altijd ontkend dat hij zijn vrouw heeft omgebracht. Zijn advocaat had gevraagd om vrijspraak.

STER reclame