Het schip waarop de legendarische tv-show 'The love boat' is opgenomen heeft zijn laatste reis gemaakt van Genua naar Aliaga in Turkije. Daar wordt de Pacific, zoals het schip heet, ontdaan van alle metalen onderdelen.

Begin vorig jaar werd het schip voor 2,5 miljoen euro verkocht aan een Turkse sloper. Het was na 42 jaar zo gammel geworden dat renoveren te duur werd.

The love boat

Het 171 meter lange en 13.000 ton zware schip was in de jaren 70 het toneel van de Amerikaanse serie 'The love boat'. Het voer heen en weer tussen Californië en Mexico met aan boord elke week nieuwe gasten, die verwelkomd werden door Gavin MacLeod als kapitein Merrill Stubing en cruise-director Judy McCoy.

In een uur tijd raakten de passagiers en bemanningsleden verwikkeld in komische situaties en liefdesaffaires. Daarbij was er altijd wel een rol voor de scheepsarts ('Doc'), de barman en de dochter van de kapitein, Vicky. Bekende acteurs speelden vaak een gastrol.

Cruisevakanties

De serie, die ook in Nederland eindeloos is uitgezonden, trok wereldwijd miljoenen kijkers en maakte cruisevakanties enorm populair.

STER reclame