Wereldatletiekbond IAAF heeft Rusland opgeroepen de opvatting over homoseksualiteit te herzien. De IAAF deed dat in de Russische hoofdstad Moskou, waar zaterdag de wereldkampioenschappen beginnen.

Nick Davies, de plaatsvervangend secretaris van de IAAF, zegt dat zijn bond afstand neemt van de Russische wet die homo-propaganda verbiedt, maar er uiteraard niets aan kan veranderen. "De wet is er en dat is een politieke aangelegenheid van het land."

Davies verwees wel naar de statuten van de atletiekbond, waarin staat dat discriminatie op basis van geaardheid niet wordt getolereerd. "Daarom is het gewoon geen probleem in onze sport."

Rusland voerde onlangs de omstreden antihomowet onlangs in. Die houdt bijvoorbeeld in dat mensen die in het bijzijn van kinderen over homoseksualiteit praten een hoge boete riskeren.

De Russische minister voor Sport, Vitali Moetko, liet vorige week al weten aan dat de wet gewoon van kracht blijft, ook tijdens evenementen als bijvoorbeeld de Olympische Winterspelen in Sotsji in 2014.

STER reclame