Het vliegveld in de Keniaanse hoofdstad Nairobi is gesloten door een grote brand. De rook is tot in de wijde omtrek te zien. Vliegtuigen die onderweg zijn naar Nairobi worden omgeleid naar de kustplaats Mombasa, of naar Eldoret in het westen van Kenia.

De brand brak uit in een van de hoofdgebouwen van de luchthaven. Omdat het vuur midden in het gebouw ontstond, had de brandweer aanvankelijk moeite met blussen. De brand is inmiddels onder controle. Het nablussen duurt waarschijnlijk nog enkele uren. Er zijn geen aanwijzingen dat het om terrorisme gaat.

Alle terminals van de luchthaven Jomo Kenyatta zijn ontruimd. Volgens correspondent Koert Lindijer zijn gestrande reizigers overgebracht naar hotels in Nairobi. NOS-verslaggever Wilco Boom, die toevallig op het vliegveld is, vertelde eerder dat de vlammen uit het dak sloegen.

KLM-vlucht geannuleerd

KLM vliegt dagelijks naar Nairobi. De vlucht die vandaag om 11.15 vanuit Schiphol zou vertrekken is geannuleerd. Over de vlucht van morgen is nog geen beslissing genomen. "We wachten nog op meer informatie van de autoriteiten in Kenia," aldus een woordvoerder.

Een vliegtuig van KLM-partner Kenya Airways, dat vanochtend vanuit Amsterdam naar Nairobi zou vliegen, zal waarschijnlijk uitwijken naar Mombasa.

Het luchthavengebouw is gebouwd in 1974.

STER reclame