Loterijverlies dagvaardt Staatsloterij

time icon Aangepast

Stichting Loterijverlies sleept de Staatsloterij opnieuw voor de rechter, omdat de loterij deelnemers nog steeds zou misleiden. Loterijverlies vertegenwoordigt zo'n 40.000 mensen die zich gedupeerd voelen.

De stichting wil via een kort geding een rectificatie afdwingen. In een brief schreef de Staatsloterij onlangs aan deelnemers dat "alle prijzen die we moesten uitkeren aan winnaars ook daadwerkelijk uitgekeerd zijn". Loterijverlies vindt die tekst "pure misleiding".

Niet-verkochte loten

"Heel veel grote prijzen vielen namelijk, zoals de Staatsloterij zelf maar al te goed weet, op niet-verkochte loten", zegt Ferdy Roet van Loterijverlies. De zaak dient vrijdag bij de rechtbank in Amsterdam.

"We verschillen wederom van mening", zegt de Staatsloterij in een reactie. "In de brief geven we onze visie op de rechtszaak. Daar staan wij vrij in."

Zere been

Loterijverlies won eerder dit jaar een rechtszaak van de Staatsloterij. Het gerechtshof in Den Haag concludeerde dat de Staatsloterij deelnemers jaren had misleid, omdat er tot 2008 niet in reclames werd gemeld dat de grotere prijzen werden getrokken uit verkochte en niet-verkochte loten. De Staatsloterij had daar duidelijk in moeten zijn.

De Staatsloterij gaat in hoger beroep tegen de uitspraak. Dat is tegen het zere been van Loterijverlies. "Hiermee traineren zij een zaak, en dat is alleen maar in het nadeel van alle gedupeerden", vindt de stichting.

STER Reclame