Voor het eerst in ruim twee jaar daalt het aantal werklozen in de eurozone. Dat blijkt uit cijfers over juni van Eurostat, het statistiekbureau van de Europese Unie.

De zeventien landen van de eurozone telden in juni in totaal 19,27 miljoen geregistreerde werklozen. Dat zijn er 24.000 minder dan in de voorafgaande maand.

Sinds april 2011 is het aantal werklozen in de eurolanden gestaag opgelopen in de richting van de 20 miljoen. Zo raakten in het afgelopen jaar zo'n 1,13 miljoen inwoners van de eurolanden hun werk kwijt.

Dieptepunt

Analisten beschouwen de omslag in juni als een nieuw teken dat de economische crisis over zijn dieptepunt heen is. Eerder sprak de Europese Centrale Bank die verwachting al uit.

De economieën in de eurolanden werden de afgelopen jaren zwaar getroffen door de schuldencrises in landen als Griekenland en Spanje. Om aanspraak te maken op financiële hulp moesten deze landen ingrijpend bezuinigen en hervormen.

Eerder deze week bleek uit cijfers over het tweede kwartaal van 2013 dat de Spaanse recessie op zijn einde loopt. En ook voor Griekenland verwachten economen eind van dit jaar weer een voorzichtige groei.

STER reclame