NOS NieuwsAangepast

Vergeten arrestant krijgt 3 miljoen

Een Amerikaanse student die door de politie vier dagen werd vergeten in een cel krijgt ruim drie miljoen euro smartengeld.

De man werd in april vorig jaar opgepakt bij een drugsinval in het huis van een vriend. Hij werd met handboeien om vastgezet in een politiecel in San Diego van 3 bij 1,5 meter.

Daarna vergaten de agenten hem. Zijn cel had geen raam, geen wc en er was geen eten en drinken. In het begin was het licht aan, maar na een tijdje ging dat uit.

De man, die toen 23 was, zegt dat hij urine dronk om in leven te blijven. Hij ging hallucineren en beet het glas uit zijn bril kapot. Met de scherven probeerde hij een afscheidsboodschap aan zijn moeder in zijn arm te krassen.

Bewakingscamera's

Toen hij werd gevonden, was hij erg verward. Hij moest vijf dagen in het ziekenhuis blijven met uitdrogingsverschijnselen en nierfalen. Hij had ook glas in zijn keel.

Voorwaarde bij het smartengeld is dat de man geen aanklacht indient tegen de Amerikaanse justitie. In het cellencomplex waar de man vastzat hangen tegenwoordig bewakingscamera's en worden de cellen dagelijks geïnspecteerd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl