NOS NieuwsAangepast

Santiago grootste treinramp in jaren

Het ongeval in Santiago de Compostella is een van de grootste treinongelukken in Europa van de afgelopen jaren. De trein ontspoorde vlak bij het station van het Spaanse bedevaartsoord. Tot nu toe zijn er 78 lichamen geborgen.

Een overzicht van de grootste Europese treinongevallen van de afgelopen jaren.

2013

Nog geen twee weken geleden ontspoort in een voorstad van Parijs een trein tijdens de avondspits. Daarbij komen zes mensen om het leven. De ontsporing is veroorzaakt door een kapotte wissel, meldt president Pepy van de Franse spoorwegmaatschappij.

2012

In maart overlijden zestien mensen bij een frontale botsing tussen twee treinen in Polen. Twee treindienstleiders worden later opgepakt.

Op 13 april vallen drie doden in Frankfurt doordat een trein op een bouwkraan botst. Diezelfde maand rijdt de machinist van een sprinter door rood bij Amsterdam en botst op een intercity. Een 68-jarige vrouw komt daarbij om het leven.

2011

Eind januari botst een passagierstrein op een goederentrein bij het Duitse Hordorf. Er vallen tien doden.

2010

Een trein rijdt door rood en botst op een andere trein bij het Belgische Buizingen, een deelgemeente van Halle. Achttien mensen verongelukken.

2009

In het Italiaanse Viareggio ontspoort en ontploft een goederentrein met vloeibaar gas. Zeker 30 mensen komen door het treinongeluk om het leven.

2006

In januari sterven 46 mensen bij een treinongeluk in Montenegro. De machinist rijdt te hard waardoor de trein ontspoort en in een ravijn stort. De bestuurder krijgt later een celstraf van zes jaar.

Begin juli komen 41 mensen om in Valencia door een treinongeluk. In september 2006 botst een trein op een onderhoudswagen in Duitsland, waarbij 23 mensen verongelukken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl