NOS NieuwsAangepast

Finishen op zonnige Via Gladiola

Duizenden deelnemers hebben vanmiddag het Vierdaagsekruisje opgehaald tijdens de vierde en laatste dag van de Vierdaagse in Nijmegen. De lopers hebben nog tot 18.00 uur vanavond de tijd om de eindstreep te halen.

Het slotstuk van de 97ste Vierdaagse wordt gelopen in de St. Annastraat, die jaarlijks wordt omgedoopt tot de Via Gladiola. Deelnemers krijgen er traditiegetrouw gladiolen van het publiek.

"Ik heb daar erg van genoten en daar ook alle tijd voor genomen", vertelt NOS-presentatrice Dionne Stax. Ze kwam even na vijf uur binnen.

Koeler

Tijdens het eerste deel van de etappe was het erg warm en dat maakte het zwaar. Volgens Stax was het 's middags wat koeler en ging het sowieso makkelijker omdat de finish in zicht was.

Ondanks het zonnige weer zijn er dit jaar niet noemenswaardig veel mensen uitgevallen. Het aantal uitvallers ligt rond de 6000. Sommige deelnemers vinden het wel welletjes geweest; zij doen niet meer mee aan het afsluitende feest.

"Het is nu wel klaar, ik wil nu gaan ontspannen", zegt een man. Een andere deelnemer is ook blij dat het voorbij is: "Ik ga nu lekker een pindaatje eten en dan naar huis, lekker in bad. Volgend jaar ben ik er weer."

Openbaar vervoer

Grote verkeerschaos bleef uit op de wegen rondom Nijmegen. De ANWB laat weten dat het aantal opstoppingen minder groot is dan verwacht. De organisatie van de Vierdaagse heeft toeschouwers gevraagd waar mogelijk met het openbaar vervoer te komen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl