NOS NieuwsAangepast

Vrijgelaten hulpverleners naar huis

Twee Spaanse medewerkers van Artsen zonder Grenzen die na een ontvoering van bijna twee jaar in Somalië zijn vrijgelaten, zijn op weg naar huis.

De hulporganisatie weigert te vertellen of er voor hun vrijlating losgeld is betaald. "We kunnen niets loslaten, omdat in Somalië nog medewerkers van AzG werken. Er worden nog steeds buitenlanders ontvoerd."

De twee Spaanse vrouwen werden in oktober 2011 in een vluchtelingenkamp in Kenia meegenomen door gewapende Somaliërs. Artsen zonder Grenzen weet niet waar ze zijn vastgehouden. De ontvoering was waarschijnlijk het werk van de islamitische terreurbeweging al-Shabaab.

Goede gezondheid

In reactie op de ontvoering trok Artsen zonder Grenzen destijds alle buitenlandse medewerkers terug uit het vluchtelingenkamp Dadaab, dicht bij de grens met Somalië. In het gebied zijn honderdduizenden Somalische vluchtelingen ondergebracht.

De vrijgelaten hulpverleners verkeren in goede gezondheid en staan volgens AzG te popelen om hun familie weer te zien. Ze zijn met een Spaans legervliegtuig opgehaald in Djibouti.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl