NOS NieuwsAangepast

Thermphos beboet voor 2 doden

Fosforfabriek Thermphos uit Vlissingen heeft een boete van 200.000 euro gekregen voor de dood van twee medewerkers. Zij kwamen in 2009 tijdens onderhoudswerkzaamheden om het leven.

Volgens de rechtbank is de dood van de twee te wijten aan het bedrijf. De slachtoffers raakten onwel door giftige dampen en zuurstofgebrek in een oven. Ze vielen daardoor in de oven. Beide slachtoffers werden nog gereanimeerd, maar overleden diezelfde ochtend in het ziekenhuis.

Verlies

De twee voerden onderhoud uit zonder de noodzakelijke persoonlijke beschermingsmiddelen en waren niet op de hoogte van de gevaren van hun klus. Volgens de rechtbank schoot de veiligheidscultuur binnen het bedrijf ernstig tekort.

De families van de slachtoffers krijgen elk een schadevergoeding van 10.000 euro. Het vonnis is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie.

De fosforfabriek ging in november vorig jaar failliet. Het bedrijf maakte al enige tijd miljoenen euro verlies per maand. Ook werd de fabrikant meermaals beboet voor vervuiling. Vorige maand werd bekend dat Thermphos een doorstart kan maken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl