NOS VoetbalAangepast

Douglas naar Dinamo Moskou

Douglas heeft in Dinamo Moskou een nieuwe club gevonden. De ex-verdediger van FC Twente verhuist transfervrij naar Rusland.

De Braziliaan was vergeten voor 15 mei zijn aflopende contract op te zeggen, waardoor Twente een tranfersom had kunnen vragen. Vanwege zijn verdiensten voor de club liet Twente dat echter na.

De 25-jarige Douglas stapte in 2007 van het Braziliaanse Joinville Esporte Clube over naar FC Twente. Hij groeide in Enschede uit tot een vaste waarde en speelde in totaal 160 Eredivisiewedstrijden, waarin hij 14 keer scoorde. Met Twente veroverde hij de landstitel in 2010, de KNVB Beker in 2011 en ook twee Supercups (2010, 2011).

Oranje

In 2011 kreeg de geboren Braziliaan een Nederlands paspoort en vanaf september 2012 kon hij voor het Nederlands Elftal uitkomen. Vorig jaar oktober zat hij voor de eerste en tot nu toe enige keer bij de selectie voor de wedstrijd tegen Andorra.

Douglas wordt bij Dinamo ploeggenoot van Otman Bakkal, die vorig jaar van Feyenoord overkwam. Vorig seizoen eindigde Dinamo in de Russische Premjer Liga als achtste.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl