Hitlergroet voor de muurschildering met Hitler | Simon Wiesenthal Center

Superman, Batman, the Incredible Hulk en... Adolf Hitler. Wat? Niet bepaald de eerste die in je opkomt in de categorie 'superheld'. Toch prijkte de nazileider op een muurschildering tussen de superheroes op een universiteit in Bangkok. En daar was lang niet iedereen blij mee.

De schildering was gemaakt door eerstejaars, die studenten feliciteerden met hun afstuderen aan de faculteit Toegepaste Kunst. Onder de titel 'Gefeleciteerd' stond Hitler afgebeeld samen met helden als Batman, Captain America, de Hulk en Iron Man.

Onder meer het Simon Wiesenthalcentrum in Wenen reageerde woedend. Een rabbijn van het centrum noemde de muurschildering weerzinwekkend en zei dat het schandalig is dat de leiding van de Chulalongkorn-universiteit er niet tegen is opgetreden. De universiteit heeft inmiddels excuses gemaakt.

Cultfiguur

De muurschildering op het gebouw van de faculteit Toegepaste Kunst trok veel aandacht. Voorbijgangers lieten zich voor de afbeelding fotograferen, waarbij sommigen de Hitlergroet brachten, zoals op de foto te zien is.

Hitler is in Thailand voor veel jongeren een soort cultfiguur. Hij verscheen al eerder op T-shirts als Teletubbie, Ronald McDonald of pandabeer. Er was in Thailand zelfs een fastfoodrestaurant met de naam Hitler. De naam is inmiddels aangepast. Het gerucht dat er een Hitler Fried Chicken-keten zou bestaan werd door veel media overgenomen, maar dat bleek uiteindelijk niet te kloppen.

Very bizarre Hitler Fried Chicken shop in Thailand. I kid you not. Complete with pic of Hitler in bow tie http://t.co/9OS1FgfUCx Andrew Spooner (@andrewspoooner) May 28, 2013

En wat dacht je van deze videoclip? Er staat bij 'met deze video willen we niemand kwetsen'...

En nog een verzameling:

Door: Emil

STER reclame