Bij een reeks aanslagen in Irak zijn tientallen doden en gewonden gevallen. De aanslagen waren allemaal in het noorden van het land.

In Muqdadia, tussen Bagdad en de grens met Iran, werd een aanslag gepleegd op een rouwstoet. Een busje dat was geladen met explosieven zou op de rouwende sjiïeten zijn ingereden. Toen omstanders de gewonden te hulp wilden schieten, blies een zelfmoordterrorist zich op. Bij de aanslag kwamen elf mensen om het leven en vielen zeker twintig gewonden.

Oliepijplijn

Ook in andere steden kwamen mensen om bij aanslagen met autobommen, maar eenduidige berichten over het aantal slachtoffers ontbreken.

Gisteren werden in het noorden van Irak veertien bewakers van een oliepijplijn gedood. De mannen waren net begonnen aan de iftar, de maaltijd voor moslims tijdens de ramadan.

Het geweld in Irak laait de laatste tijd weer op. De grootste aanslagenreeks was vorige maand, toen op een dag zeventig mensen omkwamen. Volgens de Verenigde Naties zijn sinds april 2500 Irakezen omgekomen door geweld.

STER reclame