NOS NieuwsAangepast

Leger Israël arresteert jongetje (5)

In de Palestijnse gebieden is beroering ontstaan over de arrestatie van een 5-jarig jongetje door het Israëlische leger. Het kind werd dinsdag opgepakt omdat hij een steen tegen een auto had gegooid. Beelden van de arrestatie werden gisteren uitgezonden op de Israëlische televisie.

Huilend meegenomen

Een Israëlische mensenrechtenorganisatie filmde de arrestatie. Op de beelden is te zien hoe Wadi Maswadeh uit Hebron huilend wordt meegenomen door de militairen. Daarna wordt ook zijn vader opgepakt en geboeid en geblinddoekt afgevoerd.

Het kind en zijn vader werden uiteindelijk overgedragen aan de Palestijnse politie, die hen na een verhoor liet gaan. Wadi gaf toe dat hij de steen tegen de auto had gegooid, maar claimt dat hij mikte op een hond.

Kinderrechten geschonden

Het Israëlische leger raakte vorige maand ook al in opspraak toen een VN-rapport concludeerde dat de rechten van jonge Palestijnse stenengooiers stelselmatig worden geschonden. Zo worden de kinderen eenzaam opgesloten, vernederd en zelfs gemarteld.

In een verklaring zegt het leger dat Wadi werd opgepakt omdat stenengooiers regelmatig de veiligheid van voorbijgangers in gevaar brengen. De woordvoerder benadrukt dat hij altijd in het gezelschap van een Palestijnse volwassene verbleef en zo snel mogelijk werd overgedragen aan de Palestijnse politie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl