Transfer Bony eindelijk afgerond

Aangepast

De langverwachte transfer van Vitessenaar Wilfried Bony naar Swansea City is donderdag afgerond. De 24-jarige aanvaller ondertekent een vierjarig contract bij de club uit de Premier League.

"Ik ben heel blij en opgelucht dat de zaak nu klaar is. Ik kan me eindelijk gaan concentreren op de nieuwe uitdaging die mij te wachten staat", liet de Ivoriaanse international op de website van de club uit Wales weten. "Voor mij is dit de juiste stap in mijn loopbaan."

Met de transfer van Bony, die bij Vitesse nog een contract had tot medio 2015, is een bedrag gemoeid van 14 miljoen euro. Voor Swansea City is dat een record.

Bony kwam in januari 2011 naar Vitesse. Hij maakte de overstap van het Tsjechische Sparta Praag, waar hij drieƫnhalf seizoen actief was. Bony speelde 77 wedstrijden voor Vitesse. Vorig seizoen werd hij met 31 doelpunten topscorer van de eredivisie.

"Vitesse en eredivisie ontgroeid"

"We hadden hem graag nog wat langer in Arnhem gehouden, maar hij was Vitesse en de eredivisie ontgroeid", liet algemeen directeur Joost de Wit weten. Bony komt bij Swansea onder anderen Michel Vorm, Dwight Tiendalli, Kemy Agustien en Jonathan de Guzman tegen.

Bony is de tweede belangrijke kracht die deze zomer vertrekt bij Vitesse. De nieuwe trainer Peter Bosz, de opvolger van Fred Rutten, moest vorige week al afscheid nemen van Marco van Ginkel (Chelsea). Tegenover het vertrek van de twee smaakmakers staat de komst van Kelvin Leerdam en Marko Vejinovic.

STER Reclame