A'dam en NYC gaan samenwerken

time icon Aangepast

Amsterdam en New York gaan samenwerken om van elkaar te leren over toeristen. Ze hebben vanmiddag een convenant ondertekend. Daarin staat dat ze ervaringen gaan uitwisselen en promotie maken voor elkaars steden.

Met de samenwerking willen Amsterdam en New York het aantal bezoekers in beide steden laten stijgen. Ze beginnen dit najaar met campagnes, zodat er in de winter meer toeristen naar de steden komen.

Miljoen hotelovernachtingen

Concreet willen de steden kennis uitwisselen over toerisme: hoe zorg je ervoor dat toeristen een nacht langer boeken en mensen op andere plekken in het centrum komen? Het convenant is ondertekend door de directeur van citymarketing New York, zijn Amsterdamse collega en de locoburgemeester van Amsterdam.

Amsterdam trekt jaarlijks zo'n 400.000 Amerikaanse toeristen, die samen een miljoen hotelovernachtingen boeken. Andersom gaan jaarlijks ongeveer 200.000 Nederlandse reizigers naar New York.

Dagjesmensen

De toeristische sector is van groot belang voor Amsterdam. Vorig jaar waren er meer dan 14 miljoen dagjesmensen uit de de hele wereld, met 9 miljoen hotelovernachtingen. Dat leverde 1,4 miljard euro op en ruim 51.000 banen.

Metropool New York heette bijna 51 miljoen toeristen welkom.

STER Reclame