De benzinedief die gisteren op de A12 bij Nootdorp een aanrijding veroorzaakte, wordt verdacht van poging tot doodslag, diefstal en het bezit van een gestolen auto. Dat heeft de politie bekendgemaakt.

De vrouw die bij de man in de auto zat, wordt verdacht van diefstal van brandstof en het bezit van een gestolen auto.

De politie wilde de 21-jarige Hagenaar aan het eind van de middag op de A4 bij Leidschendam aanhouden omdat hij benzine had gestolen en in een gestolen auto reed. Bij het verlaten van de snelweg negeerde hij het stopteken. Hij reed daarna met grote snelheid door Leidschendam en Voorburg naar Nootdorp, waar hij de A12 opreed.

Ernstige verkeersovertredingen

De politie denkt dat hij tijdens deze rit ernstige verkeersovertredingen heeft gemaakt en is op zoek naar mensen die dit hebben gezien.

Op de A12 raakte de auto in een slip en kwam tot stilstand. Twee automobilisten konden de auto ontwijken, een derde botste erop en sloeg over de kop. De bestuurster van die auto raakte gewond en is naar het ziekenhuis gebracht.

De verdachte werd met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Daaruit is hij ontslagen. De politie heeft hem vastgezet en onderzoekt nog of hij had gedronken.

STER reclame