Trein A'dam-Berlijn langer gestremd

Aangepast

Treinreizigers tussen Amsterdam en Berlijn moeten tot zeker eind augustus rekening houden met vertragingen en extra overstappen. De intercity-verbinding tussen de twee hoofdsteden rijdt sinds begin juni niet verder dan Hannover en voorlopig blijft dat zo.

Door overstromingen is een spoorbrug op het traject Hannover-Berlijn afgesloten. Het water is nog niet ver genoeg gezakt om onderzoek te doen naar eventuele schade aan het fundament. De Duitse spoorwegen denken dat ze pas over vier weken de schade kunnen opnemen. Afhankelijk van wat wordt aangetroffen, kan het weken tot maanden duren voordat de brug weer open gaat.

Gisteren meldde de krant Die Welt dat de stremming tot de komst van de nieuwe dienstregeling in december zou duren, maar voor dat soort conclusies vindt Deutsche Bahn het nog te vroeg.

Omleiding

Treinen tussen Amsterdam en Berlijn beginnen en eindigen nu in Hannover. Reizigers die verder willen, moeten daar overstappen. Ze zijn tot anderhalf uur langer onderweg. Mensen die bij Deutsche Bahn of bij NS Hispeed een ticket hebben geboekt, kunnen dat gratis annuleren of omboeken.

Duitse hogesnelheidstreinen worden vanwege de stremming omgeleid. Deutsche Bahn denkt dat dagelijks 90.000 reizigers tussen Berlijn en het westen van Duitsland gedupeerd zijn.

STER Reclame