Prins Friso heeft vandaag het Wellington Ziekenhuis in Londen verlaten. Hij is inmiddels op paleis Huis ten Bosch, zo meldt de Rijksvoorlichtingsdienst.

Prins Friso blijft onveranderd in een toestand van 'minimal consciousness'. Zijn gezondheidstoestand is nog steeds zorgwekkend. Verdere behandeling in een ziekenhuis is echter niet noodzakelijk meer. Daarom zullen langetermijnmogelijkheden voor zijn verzorging in Nederland of in het Verenigd Koninkrijk worden bekeken. In de komende maanden worden alle opties hiervoor in overleg met artsen onderzocht.

Medisch team

Deze zomer zal prins Friso op Paleis Huis ten Bosch doorbrengen, waar een medisch team onder leiding van de neurologen Jan van Gijn en Michael Kuiper hem zal verzorgen.

De Koninklijke Familie bedankt het medisch team van het Wellington Ziekenhuis voor de uitstekende en toegewijde verzorging.

Coma

Prins Friso ligt sinds 17 februari 2012 in coma. Hij was met een vriend buiten de pistes aan het skiën in Lech. Beide mannen werden bedolven onder de sneeuw door een lawine. De vriend van Friso wist zichzelf te bevrijden, maar Friso lag 25 minuten onder de sneeuw. De prins werd bijna een uur lang gereanimeerd en daarna naar een ziekenhuis in Oostenrijk gebracht.

Al gauw bleek dat hij ernstige hersenbeschadigingen had opgelopen. Op 1 maart 2012 werd Friso overgebracht naar het Wellington Ziekenhuis in zijn woonplaats Londen. Zijn toestand is sinds die tijd niet veranderd.

STER reclame