Op de luchthaven van San Francisco is een Boeing 777 tijdens de landing verongelukt. Op videobeelden is te zien dat het toestel te vroeg is geland. Voor de landingsbaan liggen al wrakstukken.

Volgens een ooggetuige stuiterde het vliegtuig over de landingsbaan, verloor eerst z'n staart, vervolgens een paar wielen en een deel van de linkervleugel en schoot daarna van de landingsbaan af.

Brand

Het wrak ligt naast de baan en duidelijk is te zien dat er brand heeft gewoed in het toestel. Die brand moet later zijn uitgebroken; op eerder gemaakte foto's is het voorste deel van de Boeing nog praktisch ongeschonden.

Het gaat om een vliegtuig van Asiana Airlines dat een vlucht maakte van de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul naar San Francisco.

Passagiers

Amerikaanse media kunnen nog niets melden over eventuele slachtoffers.

Inmiddels heeft een passagier al een foto van het toestel op internet gezet. Daarop is te zien dat er inzittenden uit het toestel zijn gekomen. De staart lijkt te zijn afgebroken. Op die foto was er nog geen brand in het voorste deel van de Boeing.

Onder de foto schrijft de passagier dat de meeste inzittenden het ongeluk overleefd hebben, maar dat bericht is van officiële zijde niet bevestigd.

STER reclame