1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
NOS NieuwsAangepast

CKV blijft verplicht examenvak

Het vak Culturele en Kunstzinnige Vorming (CKV) blijft een verplicht examenvak op havo en vwo. Wel krijgt het kunst- en cultuuronderwijs een kwaliteitsimpuls, zodat de lessen aantrekkelijker en waardevoller worden. Dit heeft staatssecretaris Dekker van Onderwijs bekendgemaakt.

Het vorige kabinet wilde het verplichte vak CKV schrappen, zodat scholen meer tijd konden besteden aan de kernvakken Nederlands, Engels en wiskunde. Staatsecretaris Dekker van Onderwijs denkt dat afschaffing van het vak niet leidt tot beter onderwijs in de drie kernvakken.

Geen verplichtingen

Dekker wil scholen meer vrijheid geven om de CKV-lessen in te vullen. Zo zijn leerlingen niet meer verplicht om zes tot acht culturele activiteiten te doen.

Verder komt er op de havo in het profiel cultuur en maatschappij geen nieuw vak wiskunde C, als een lichtere variant van wiskunde A. Dekker vreest dat leerlingen die nu wiskunde A doen, straks kiezen voor wiskunde C. "Dit is ongewenst en het past niet bij de ambitie om het onderwijs van goed naar excellent te krijgen," aldus de staatssecretaris.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl