NOS NieuwsAangepast

Schiphol niet blij met timing ProRail

Schiphol is niet blij met werkzaamheden die spoorbeheerder ProRail dit weekend uitvoert rond de luchthaven. Van komende nacht tot maandagochtend is er nauwelijks treinverkeer mogelijk van en naar Schiphol, terwijl in zes provincies de schoolvakantie begint.

Een woordvoerder zegt dat de timing van de werkzaamheden een punt wordt bij de evaluatie met ProRail. Schiphol is bang dat de stremming tot problemen leidt.

"Tanden op elkaar"

ProRail zegt dat er met alle partijen is gesproken over de planning van de werkzaamheden en dat dit de beste oplossing was. "Het is een groot project. We moeten een dubbel spoor aanleggen naast de snelweg en dan luistert de planning heel nauw. Het moet nu gebeuren anders kunnen we in september niet verder", zegt een woordvoerder.

ProRail vind het vervelend voor de vakantiegangers. "Maar het moet gebeuren en dus is het even de tanden op elkaar zetten."

Snelbus

Treinreizigers uit het noorden, oosten en midden van Nederland moeten op de stations Amsterdam Sloterdijk, Duivendrecht of Amsterdam Bijlmer ArenA overstappen op een snelbus naar Schiphol. Ze zijn daardoor tot een uur langer onderweg.

Ook op de A4 van Amsterdam naar Schiphol kunnen reizigers vertraging oplopen, omdat de maximumsnelheid daar wordt verlaagd en rijstroken worden versmald.

Filmpje

De luchthaven doet er alles aan om reizigers te informeren over de stremming. Op YouTube is een filmpje verspreid met informatie en reisadviezen.

Schiphol verwacht de drukste dagen pas over drie weken, op 26 en 27 juli. Dan zijn er geen werkzaamheden gepland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl