De econoom Heleen Mees is in New York gearresteerd. Dat meldt het Openbaar Ministerie in New York.

Mees zou de Nederlandse hoofd-econoom van de Amerikaanse bank Citigroup, Willem Buiter, hebben gestalkt, schrijft het Financieele Dagblad, waar Mees tot voor kort voor werkte. Zij moet 5 juli voor een Amerikaanse rechter verschijnen.

Geliefden

Mees (44) zou meer dan 1000 e-mails in twee jaar tijd hebben gestuurd naar de 63-jarige Buiter, waaronder een aantal dreigmails. Ook Buiters vrouw en kinderen zouden e-mailberichten van Mees hebben ontvangen, schrijft het FD op basis van Amerikaanse media.

Mees en Buiter hadden in het verleden een relatie met elkaar, meldt de krant New York Daily News. Een anonieme bron zegt tegen het Financieele Dagblad dat Heleen Mees dol op Buiter was. "Je weet hoe het is met de liefde. Als die verzuurt, kunnen er rare dingen gebeuren."

Women on Top

Mees werd maandag opgepakt. Ze zou inmiddels op borgtocht zijn vrijgelaten.

Heleen Mees woont in New York en was eerder verbonden aan de Universiteit van Tilburg en de Erasmus Universiteit. Ze is bekend om haar feministische standpunten. Ze is medeoprichter van Women on Top, een organisatie die zich inzet voor de verbetering van de positie van vrouwen. Van 14 juni 2012 tot 30 mei 2013 schreef zij een column voor Het Financieele Dagblad.

STER reclame