De NAM heeft tot nu toe enkele schademeldingen binnen in verband met de aardbeving afgelopen nacht in Groningen. Het gaat vooral om scheuren en loszittend pleisterwerk. Het gasbedrijf verwacht in de loop van de dag nog wel meer meldingen te krijgen. De aardbeving had een kracht van 3.0 op de schaal van Richter.

Op het gemeentehuis van Loppersum is vandaag een schademeldpunt open voor inwoners. Het epicentrum van de beving lag in de gemeente Loppersum, bij Garrelsweer. Burgemeester Rodenboog vertelde in het NOS Radio 1 Journaal dat hij nog geen beeld heeft van de omvang van de schade.

"Ik heb vannacht allerlei telefoontjes gehad, van het KNMI tot de NAM, maar heb de beving zelf niet gevoeld", zei hij. Volgens het KNMI was het een sterke beving.

Bezoek Kamp

Minister Kamp brengt vandaag een bezoek aan Loppersum. Hij komt informeren over de stand van zaken van vier onderzoeken naar de bevingen in het gebied. Rodenboog: "Daar kijken we erg naar uit. Voor veel inwoners is vooral het onderzoek naar de waardedaling van de huizen van belang, de verkoop van woningen in onze gemeente is flink gestagneerd."

Kamp bezoekt ook een aantal inwoners die schade hebben aan hun woning, van eerdere bevingen.

De aardschokken in het gebied worden toegeschreven aan de gaswinning door de NAM. Het bedrijf zegt dat er hard wordt gewerkt aan goede maatregelen voor de inwoners. "Wij moeten ervoor zorgen dat de mensen hun schade gerepareerd krijgen."

STER reclame