CDA en PvdA willen opheldering over de toestemming die De Nederlandsche Bank gaf voor 33 miljoen aan bonussen voor de top van vermogensbeheerder Robeco. PvdA-Kamerlid Nijboer heeft hierover vragen gesteld aan minister Dijsselbloem van Financiën.

De Rabobank geeft de miljoenen aan 53 medewerkers van Robeco. Zij krijgen het geld omdat ze bij Robeco blijven werken, terwijl het bedrijf door een overname een andere eigenaar krijgt. Kamerleden vinden het vreemd dat De Nederlandsche Bank de extra beloning heeft goedgekeurd.

Onverteerbaar

Volgens PvdA-Kamerlid Nijboer is het "onverteerbaar dat, terwijl het inkomen van een ieder onder druk staat, nog altijd torenhoge bonussen worden uitgekeerd in de financiële sector".

CDA-Kamerlid Van Hijum vindt dat "de sector alles doet om het vertrouwen van de burger niet terug te winnen". Hij wil dat Dijsselbloem opheldering vraagt aan De Nederlandsche Bank. Als die geen goede uitleg heeft, moet Dijsselbloem volgens de CDA'er ingrijpen.

De VVD noemt de bonussen "een fors bedrag en niet meer van deze tijd". Maar VVD-Kamerlid De Vries wil de uitleg van De Nederlandsche Bank afwachten alvorens conclusies te trekken.

STER reclame