Nederlandse belaagd op Tahrirplein

time icon Aangepast

Op het Tahrirplein in Caïro is een 22-jarige Nederlandse vrouw aangevallen. Berichten dat zij is verkracht wil het ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigen noch ontkennen.

Een medewerkster van de Nederlandse ambassade heeft de vrouw opgevangen. De Egyptische autoriteiten zijn een onderzoek gestart naar het incident.

Aanrandingen komen op het Tahrirplein vaker voor. Tijdens de onlusten die leidden tot de val van de vorige president Mubarak meldde een Amerikaanse journaliste dat mannen haar hadden "verkracht met de handen".

Geweld

Voor later vandaag staat een grote demonstratie tegen president Morsi gepland in de Egyptische hoofdstad. Het Tahrirplein is al volgestroomd met tienduizenden mensen. Dit weekend is Morsi een jaar aan de macht.

Er wordt rekening gehouden met gewelddadigheden bij de demonstratie. De afgelopen dagen was het bij de betogingen tegen Morsi ook al onrustig. Verschillende mensen kwamen om het leven, onder wie een Amerikaan. Er raakten honderden mensen gewond.

De Verenigde Staten hebben een deel van het ambassadepersoneel teruggetrokken en roepen burgers op niet naar Egypte te reizen.

STER Reclame