D66,SP en GL willen uitleg Schultz

tijd van publicatie Aangepast

D66, SP en GroenLinks willen van minister Schultz weten hoe het precies zat met de aandelen van haar man in een bedrijf dat nauwe banden heeft met haar ministerie. D66 wil een debat over de kwestie; de SP heeft gevraagd om een brief van zowel de minister als van premier Rutte over de kwestie.

De drie fracties hebben vragen naar aanleiding van een artikel in de Volkskrant, waarin staat dat Schultz in 2010, toen ze minister van Infrastructuur werd, het aandelenbelang van haar man niet ter sprake bracht bij de formateur Rutte. Schultz spreekt dat tegen.

GroenLinks zegt dat de verklaring van Schultz niet alle vragen beantwoordt. De fractie vraagt zich of het beleid van de minister de waarde van de aandelen van haar man beïnvloed heeft.

D66-Kamerlid Van Veldhoven vindt dat de regels voor aantredende bewindslieden moeten worden aangepast. Zij is van mening dat alle zakelijke belangen van de nieuwe ministers en staatssecretarissen aan de formateur moeten worden gemeld en openbaar moeten worden gemaakt.

VVD-fractieleider Zijlstra neemt het op voor Schultz. Hij laat weten dat ze zich aan alle regels heeft gehouden. Hij "betreurt het beeld dat met dit artikel wordt geschetst".

STER Reclame