Minister Melanie Schultz spreekt met klem tegen dat ze informateur Rutte onjuist heeft ingelicht over zakelijke activiteiten van haar man toen ze in 2010 aantrad als minister van Infrastructuur en Milieu. De Volkskrant meldde vanochtend dat ze toen verzweeg dat haar man aandeelhouder was bij het bedrijf Kiwa, dat nauwe banden had met het ministerie.

De minister reageerde vanochtend meteen met een schriftelijke verklaring. Ze zegt dat ze aan informateur Rutte heeft gemeld dat haar man aandelen bezat waarover hij geen zeggenschap meer had. Drie dagen voor haar beëdiging stopte haar man met zijn werk dat raakte aan het ministerie, verklaart de minister verder.

Zijlstra betreurt beeld

De krant schrijft dat Haro Schultz van Haegen een jaar na het aantreden van zijn vrouw drie miljoen euro verdiende, toen Kiwa werd gekocht door NPM Capital. Kiwa regelde in opdracht van het ministerie vergunningen in de vervoerssector. De minister stelde de tarieven vast die het bedrijf in rekening mocht brengen.

Volgens de Volkskrant heeft Schultz alleen de adviesrol van haar man gemeld, en niet dat hij ook aandeelhouder was.

VVD-fractieleider Zijlstra neemt het voor Schultz op. Hij laat weten dat ze zich aan alle regels heeft gehouden. Hij "betreurt het beeld dat met dit artikel wordt geschetst".

STER reclame