NOS NieuwsAangepast

Unicef: meisjes Congo verkracht

Unicef luidt de noodklok over de verkrachting van zeer jonge meisjes in het oosten van de Democratische Republiek Congo. De kinderrechtenorganisatie schrijft dat in de afgelopen twee maanden zeker negen gevallen bekend zijn van meisjes die werden verkracht in het Afrikaanse land.

De jongste was een kind van anderhalf jaar, de oudste een meisje van twaalf. Twee kinderen zijn overleden na de verkrachting. Volgens Unicef waren de meisjes uit hun dorpen ontvoerd. Het is niet duidelijk wie de daders zijn. Unicef spreekt alleen van "individuen".

Onder schot

Twee verdachten zijn opgepakt voor de verkrachtingen. Unicef zegt dat de Congolese regering goed helpt bij de bestrijding van de misdaden, maar dat het altijd beter kan.

Vorige maand kwam een VN-rapport uit waarin stond dat Congolese militairen zich schuldig hadden gemaakt aan de massale verkrachting van vrouwen en meisjes in het dorp Minova. De soldaten zouden in november vorig jaar 130 vrouwen en meisjes hebben verkracht, van wie de jongste 6 jaar oud was. De slachtoffers werden tijdens de verkrachtingen onder schot gehouden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl