Spanje na strafschoppen naar finale

Spanje is zondag de tegenstander van Brazilië in de finale van de strijd om de Confederations Cup.

Spanje-Italië was na 120 minuten nog altijd 0-0, waarna de wereldkampioen de penaltyserie won.

Het balbezit was als verwacht voor de Spanjaarden, maar de kansen waren, vooral voor rust, voor Italië.

Christian Maggio kwam maar liefst drie keer oog-in-oog met Iker Casillas, maar kopte over en kreeg de bal twee keer niet langs de doelman. Alberto Gilardino, Daniele de Rossi en Claudio Marchisio misten eveneens.

Na een saaie tweede helft (kans Jesus Navas, grote kans Gerard Piqué) werd het weer leuk in de verlenging. Emanuele Giaccherini schoot op de paal, daarna kreeg Spanje een handvol kansen.

Bonucci mist van elf meter

In de penaltyserie namen beide ploegen de eerste zes strafschoppen foutloos. Leonardo Bonucci miste voor Italië waarna Navas de beslissende achter Buffon schoot.