De Zuid-Afrikaanse president Zuma heeft vanochtend opnieuw gezegd dat de toestand van oud-president Mandela kritiek is. Hij herhaalde zijn boodschap van gisteren dat de artsen in het ziekenhuis in Pretoria er alles aan doen om Mandela er bovenop te krijgen.

Zuma gaf vanochtend een persconferentie over de plannen van zijn partij ANC. Die conferentie was vorige week al aangekondigd. Aan het einde van zijn toespraak ging hij kort in op de toestand van Mandela.

Bewustzijn

Zuma zei dat hij niet meer details over de toestand van Mandela kon geven. "Ik ben geen arts, ik kan ook aan jullie niet zien of jullie ziek zijn of niet", zei hij. Hoe kritiek de toestand van Mandela is, kon Zuma daarom niet zeggen.

De Zuid-Afrikaanse president ging niet in op de vraag of Mandela pijn heeft en of hij bij bewustzijn is. "Dat moeten artsen zeggen."

Obama

Het bezoek van president Obama aan Zuid-Afrika gaat deze week volgens Zuma gewoon door. Het Witte Huis zei een bezoek aan Mandela af te laten hangen van de wensen van de familieleden.

STER reclame