NOS NieuwsAangepast

Linkse partij uit Griekse coalitie

Democratisch Links stapt uit de Griekse regering. De gematigd linkse partij is de kleinste in de coalitie en heeft twee ministers in het kabinet, die van Justitie en Publieke Hervorming.

De minister van Publieke Hervorming heeft zijn ontslag ingediend. Hij was als minister verantwoordelijk voor het opnieuw inrichten van de publieke sector in Griekenland. Zijn partij is het niet eens met de sluiting van de publieke omroep. Partijleider Fotis Kouvelis noemt het een principiële democratische kwestie.

Hervormingsbeleid

De partij moet er nog over stemmen of het de regering blijft steunen in het financieel-economisch beleid. Partijleider Kouvelis houdt vast aan het hervormingsbeleid en hij wil Griekenland binnen de Europese Unie houden. Hij zegt dat hij niet uit is op de val van de regering.

De andere twee coalitiepartners in de regering van premier Samaras hebben besloten samen door te regeren. Ze hebben nog maar 153 van de 300 zetels in het parlement.

ERT

Vorige week werden alle 2600 medewerkers van de omroep ERT ontslagen. Volgens premier Samaras verspilde de zender te veel geld. Er brak een nationale staking uit, uit solidariteit met de omroepmedewerkers. Collega-journalisten legden het werk neer en ook bussen en treinen reden niet.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl