Wouter Bos gaat VUmc leiden

time icon Aangepast

Oud-minister Wouter Bos wordt de nieuwe voorzitter van de raad van bestuur van het VU medisch centrum in Amsterdam. Dat heeft het ziekenhuis bekendgemaakt.

Bos was minister van Financiƫn onder premier Balkenende van 2007 tot 2010. Hij was toen ook vice-premier en partijleider van de PvdA. Hij trok zich terug uit de politiek omdat hij meer tijd aan zijn gezin wilde besteden. Sinds 2010 was hij partner bij accountantskantoor KPMG.

Zelf achter het stuur

Bos zegt in een commentaar op zijn benoeming: "Bij KPMG heb ik mijn Haagse verleden als oud-minister en oud-partijleider achter mij kunnen laten en een nieuw profiel in de zorg opgebouwd. In mijn rol als bestuursvoorzitter van VUmc krijg ik de kans om het veld in te gaan en eindverantwoordelijkheid te dragen. Uiteindelijk ben ik toch iemand die het liefst zelf achter het stuur zit."

Het VUmc zat met een interim-bestuur na verschillende problemen, met name op de afdeling longchirurgie. Ook waren er allerlei arbeidsconflicten. Bos gaat met prof. dr. Chris Polman en prof. dr. Wim Stalman de nieuwe raad van bestuur van VUmc vormen.

Bos zegt daarover: "VUmc is in de afgelopen periode soms negatief in het nieuws geweest. Nu wil ik met alle collega's van VUmc weer de weg omhoog inslaan. VUmc staat wetenschappelijk aan de top en herbergt een enorme hoeveelheid talent. Mijn nieuwe collega's hebben heel veel redenen om trots te kunnen zijn op VUmc."

STER Reclame