Supporters van eredivisieclub sc Heerenveen hebben met een ludieke actie geprotesteerd tegen de directie van de club. Vooral het beleid van voorzitter Robert Veenstra moet het ontgelden.

De fans, die zich op Twitter de #feanrevolutie noemen, hadden Noord-Koreaanse vlaggen opgehangen bij het Abe Lenstra Stadion. Op een spandoek stond "Welkom in Noord-Koreaans Heerenveen". Ook was er prikkeldraad gespannen en hing er een foto van voorzitter Veenstra in een Koreaans uniform met daaronder de tekst "Kim Jong-Veenstra".

Meer dan zat

Op Twitter laten de fans weten dat ze "de communicatiepraktijken van de club meer dan zat zijn". Al maanden is het onrustig bij de club. De supporters nemen dat Veenstra kwalijk.

Onder leiding van Veenstra zou er een sfeer zijn ontstaan van angst en intimidatie. Ook is er een slepend conflict tussen Veenstra en erevoorzitter en clubicoon Riemer van der Velde.

Foppe de Haan

Eerder deze week liet oud-hoofdtrainer Foppe de Haan weten geen vertrouwen meer te hebben in de leiding van de club. Hij stopte per direct met zijn werkzaamheden voor de Friese voetbalclub. De Haan trainde nog enkele teams in Heerenveen.

STER reclame