Het Spaanse eiland Formentera zit al dagen zonder internet omdat een jacht de glasvezelkabel in de zee kapot heeft getrokken. Spaanse media melden nu dat de boosdoener een schip uit Nederland is.

De politie zou het luxueuze jacht en de bemanning hebben aangehouden in de haven van de Zuid-Spaanse stad Torrevieja, waar ze inmiddels naartoe gevaren waren. Het jacht zou de kabel bij Formentera hebben geraakt toen het voor anker ging. Dat anker trok de glasvezelkabel op de bodem van de zee kapot.

Pinautomaten

De kapotte kabel veroorzaakt grote problemen op het eiland. Niet alleen het internet ligt plat, maar pinautomaten doen het ook niet en er kan nergens met een creditcard worden betaald.

Op Formentera is het toeristenseizoen net op gang gekomen, waardoor het volgens Spaanse media een enorm slecht moment is voor een incident als dit.

De verwachting is dat het nog wel een week duurt voor de glasvezelkabel kan worden gemaakt. De krant El Mundo schrijft dat het schip, de Dwinger, van een Nederlandse miljardair is. Het is een 50 meter lang zeilschip met de hoogste vrijstaande mast ter wereld. Of de eigenaar aan boord was toen het schip werd aangehouden, is niet bekend.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken kan niet bevestigen dat de bemanning van het schip is aangehouden. Het ministerie is niet ingelicht door de Spaanse autoriteiten.

STER reclame