1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
NOS NieuwsAangepast

Zwaar weer in Zuid-,Oost-Nederland

Het zuiden en oosten van Nederland hebben te maken met forse regen- en onweersbuien. Automobilisten moeten rekening houden met zware regenval en hagelbuien.

In het Drentse Dwingeloo is een boerderij zwaar beschadigd geraakt, nadat blikseminslag in het rieten dak een felle brand had veroorzaakt. Ook vanuit andere plaatsen wordt melding gemaakt van blikseminslag. Daarbij zijn geen slachtoffers gevallen.

Het slechte weer neemt rond het middaguur enigszins af, voorspellen meteorologen. Maar later in de middag keren de regen- en onweersbuien weer terug in Zuid- en Oost-Nederland.

Oplopende temperaturen

Ook het westen kan regen verwachten, maar minder heftig dan in de andere delen van het land. De NS raadt reizigers aan om kort voor vertrek de treininformatie te checken, omdat blikseminslag kan leiden tot uitval van treinen.

Het zware weer drukt de temperaturen tot dusver. Later op de dag kunnen die oplopen tot 35 graden. De voorspelde recordwarmte van 39 graden in het oosten van het land wordt naar verwachting niet gehaald.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl