NOS NieuwsAangepast

Nieuwe regering Sint-Maarten

Door correspondent Dick Drayer op Curaçao

Het derde kabinet Wescot-Williams in Sint-Maarten is een feit. Vrijdagmiddag werd het nieuwe kabinet beëdigd op het kantoor van gouverneur Eugène Holiday.

De regering van Sarah Wescot-Williams is een coalitie tussen haar Democratische Partij, de Verenigde Volkspartij UP van Theo Heyliger en Laville. De coalitie steunt op acht van de vijftien zetels in het parlement.

Screening

De regering is nog niet compleet. Aanvankelijk zou onafhankelijk parlementslid Romain Laville minister van Economische Zaken worden, maar hij kwam niet door de screening. Details daarover zijn niet bekend gemaakt. Laville blijft nu lid van het parlement.

De derde regering van Wescot-Williams kwam er niet zomaar. Een constitutionele crisis dreigde toen een deel van de demissionaire ministerraad onafhankelijk van Wescot-Williams het parlement wilde ontbinden.

Niet vrijuit

Ook Wescot-Williams ging niet vrijuit; na de val van haar tweede kabinet formeerde ze direct een nieuwe ploeg zonder de gouverneur te consulteren.

Onder druk van gouverneur Holiday en de publieke opinie ging Wescot-Williams overstag en bood alsnog haar ontslag aan. Daarna lag de weg vrij om Wescot-Williams III te formeren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl