Amsterdam is tegen de komst van een islamitische middelbare school in de stad. De gemeente denkt dat de kwaliteit van de nieuwe school niet in orde zal zijn.

Amsterdam had jarenlang een islamitische middelbare school, het Islamitisch College Amsterdam, maar die werd in 2011 gesloten omdat de kwaliteit van het onderwijs onvoldoende was. Kort daarop werd een nieuwe stichting opgericht, de Stichting Islamitisch Onderwijs (SIO), die een aanvraag indiende om een nieuwe school te beginnen.

Veel mis

In het bestuur van de SIO zitten veel oud-medewerkers van het Islamitisch College Amsterdam. Ook wil de SIO in hetzelfde gebouw les gaan geven.

De gemeente Amsterdam vraagt zich af of de SIO niet een voortzetting is van de gesloten school. Daarom twijfelt de gemeente of de kwaliteit van deze nieuwe school kan worden gewaarborgd, aangezien er bij de oude school veel mis was.

Opspraak

Amsterdam stelt voorwaarden waar SIO niet aan wil of kan voldoen. De gemeente heeft daarom de Onderwijsraad om advies gevraagd over dit conflict. Dat advies wordt voor de zomervakantie verwacht.

Er is op dit moment maar een islamitische middelbare school in Nederland, Ibn Ghaldoun in Rotterdam. De school raakte de laatste weken in opspraak, na de diefstal van 24 eindexamens.

STER reclame