De provincie Limburg steekt 4,5 miljoen euro in de luchthaven Maastricht Aachen Airport. De luchthaven heeft dat geld nodig om een faillissement voorlopig te voorkomen, zegt de provincie.

Maastricht Aachen Airport zit in grote financiële moeilijkheden en zou zonder hulp deze zomer failliet gaan. De provincie wil de luchthaven overeind houden vanwege de werkgelegenheid en "het vestigingsklimaat" in Limburg. Sluiting betekent een verlies van achthonderd arbeidsplaatsen.

Het geld moet worden besteed aan douane, veiligheid en brandweeractiviteiten op de luchthaven. De luchthaven krijgt het geld alleen als ook de bedrijfsvoering wordt aangepakt.

Toekomstscenario's

Door de financiële injectie krijgen provincie en luchthaven de tijd om verschillende toekomstscenario's uit te werken. De partijen bekijken daarin hoe Maastricht Aachen Airport kan overleven. Limburg wil de luchthaven "niet tegen elke prijs" overeind houden.

In mei vroegen de Provinciale Staten van Limburg bij het kabinet om geld voor de luchthaven. Staatssecretaris Mansveld wees dat verzoek af. Europa zou financiële hulp van het kabinet kunnen zien als ongeoorloofde staatssteun, aldus de staatssecretaris.

STER reclame