Een kwallenbeet heeft een eind gemaakt aan een recordpoging van een Australische zwemster. Chloe McCardel wilde als eerste zonder haaienkooi van Cuba naar Florida zwemmen.

McCardel hoopte de 160 kilometer in zo'n 60 uur te zwemmen, maar werd al na 11 uur gestoken door een kwal. Omdat ze onder de regels voor Kanaalzwemmen zwom, had ze geen alles bedekkend wetsuit aan.

Vooraf wist McCardel dat de kwallen gevaarlijk konden zijn; eerdere pogingen waren ook mislukt door een beet. McCardel had daarom expres gewacht op een nieuwe maan, zodat er minder kwallen aangetrokken zouden worden door het maanlicht.

Extra hypotheek

De 28-jarige McCardel had de recordpoging bijna 10 maanden lang voorbereid en een extra hypotheek op haar huis genomen om de kosten te dekken. Ze hoopt het geld dankzij donateurs terug te krijgen. McCardel wilde met de recordpoging ook geld inzamelen voor kankeronderzoek.

In 1997 zwom landgenoot Susie Maroney als eerste door de Straat van Florida, maar zij maakte daarbij gebruik van een haaienkooi.

STER reclame