Guus Meeuwis zwaait koning uit

Aangepast op

Met een optreden van Guus Meeuwis op de volle Markt in Den Bosch heeft Brabant het provinciebezoek van het koningspaar afgesloten. Volgens burgemeester Rombouts was het bezoek te kort, maar hij sprak de hoop uit dat het koninklijk paar snel terug komt naar Brabant. "Dat geeft ons de gelegenheid ook voor onszelf weer een feestje te bouwen," aldus de burgemeester.

De Brabantse hoofdstad had kort daarvoor het koningspaar een 'jong, modern en dynamisch' Brabant laten zien met een show op 5 verschillende podia. Net als tijdens het bezoek aan Limburg vanochtend, waren muziek, theater en dans belangrijke ingrediënten tijdens het bezoek aan Noord-Brabant.

Gilden

Dat bezoek begon rond 14.30 uur in Rosendaal, waar het koningspaar per helikopter aankwam. Op de Oude Markt in Roosendaal stond het publiek al rijendik voor de aankomst van het koningspaar, dat welkom werd geheten door burgemeester Niederer. Het koningspaar maakte een wandeling over de markt naar het bordes van het raadhuis. Daar bekeken ze de voorstelling 'Cadans van de stad, ritme van Roosendaal'.

Per koninklijke trein ging het paar daarna naar Oisterwijk. Willem-Alexander en Máxima namen tijdens hun half uur durend bezoek ruim de gelegenheid om handen te schudden van het enthousiaste publiek. Bij het raadhuis legden de gilden hun eed van trouw af aan de koning.

Meezingen

Oisterwijk nam afscheid van het koningspaar met het lied "Het leven is goed in het Brabantse land", waarbij de koning zelf even meezong.

Aanstaande vrijdag gaan Willem-Alexander en Máxima opnieuw het land in. Dan staan de provincies Friesland en Noord-Holland op het programma.

De NOS zendt vanavond een verslag uit van het bezoek aan Limburg en Noord-Brabant, om 19.30 uur op Nederland 1 en via nos.nl.

De NOS zendt vanavond een verslag uit van het bezoek aan Limburg en Noord-Brabant, om 19.30 uur op Nederland 1 en via nos.nl.