De Ibn Ghaldoun-school heeft in verband met de examenfraude een natuurkundeleraar per direct met verlof gestuurd. Dat heeft Ayhan Tonca, de bestuursvoorzitter van de islamitische school, aan de NOS laten weten.

De leraar is de vader van Anass B. die verdacht wordt van het stelen van eindexamens. De man was eerder directeur van de Ibn Ghaldoun-school. In die functie kwam hij in 2007 in opspraak omdat de school subsidiegeld had misbruikt voor privéreizen naar Saudi-Arabië.

De 18-jarige Anass B. zit nog vast, evenals twee andere leerlingen uit de eindexamenklassen van de Ibn Ghaldoun-school. Ze worden verdacht van de diefstal van vijftien eindexamens uit de schoolkluis. Een vierde verdachte, die het vwo-examen Frans online plaatste, zit niet meer vast.

Onder vuur

De school ligt onder vuur vanwege de fraude. De Rotterdamse wethouder van Onderwijs De Jonge (CDA) wil dat het bestuur de school sluit. De geloofwaardigheid van Ibn Ghaldoun is "gering" en de diploma's zijn niet langer betrouwbaar, zegt De Jonge.

Er hebben zich nog geen ouders van leerlingen gemeld die hun kinderen van school willen halen, zegt het bestuur van Ibn Ghaldoun.

STER reclame