Een van de drie verdachten van fraude met eindexamens op de Ibn Ghaldoun-school is de zoon van een natuurkundeleraar op diezelfde school. Dat hebben bronnen aan de NOS laten weten.

Het Openbaar Ministerie wil alleen kwijt dat een van de verdachten een familieband heeft met "een medewerker van de school".

De vader van de 18-jarige verdachte Anass B. was, voordat hij natuurkundeleraar werd, de directeur van de Ibn Ghaldoun-school. In 2007 raakte hij in opspraak, omdat de school subsidie zou hebben misbruikt voor privé-reizen naar Saudi-Arabië.

Grootste examenfraude

Op de islamitische school zijn in mei vijftien eindexamens uit een kluis gestolen. Daarvoor zitten naast B. nog een 18-jarige scholiere en een 19-jarige leerling vast.

De 19-jarige verdachte is volgens het Algemeen Dagblad de hoofdverdachte in deze grootste examenfraude uit de Nederlandse geschiedenis. Het AD meldt ook dat de politie in het huis van B. tevergeefs heeft gezocht naar de sleutel van een schoolkluis, die al jaren kwijt is.

Slecht imago

De Rotterdamse wethouder De Jonge (CDA) van Onderwijs vindt dat het bestuur van Ibn Ghaldoun de school moet sluiten. De betrouwbaarheid van de diploma's van deze school is aangetast en Ibn Ghaldoun heeft een slecht imago gekregen, aldus De Jonge.

Directeur Altuntas van de koepel van islamitische schoolbesturen ISBO noemt de fraudeaffaire een islamitische school onwaardig. De ISBO wacht het inspectierapport af voordat er actie wordt ondernomen.

De leerlingen van Ibn Ghaldoun moeten volgende week alle examens in de vakken waarvan de papieren waren gestolen, opnieuw maken.

STER reclame